Technology Zone

Klan News – HEC Skavica brenda mandatit të tretë

Klan News – HEC Skavica brenda mandatit të tretë

However small, makes a huge difference to us. Donate now !Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku ka deklaruar se brenda mandatit të ardhshëm të socialistëve do të përfundojë ndërtimi i hidrocentralit të Skavicës në bashkëpunim me kompaninë amerikane Bechtel international një investim ky në shumën e 550 milionë dollarëve.

Sipas Ballukut kjo veper nuk u arrit dot të ndërtohej nga qeveritë e mëparshme.

“Duhet thënë që qeveritë e mëparshme nuk arritën ta plotësonin këtë vepër, e cila që nga viti 1984 ndodhej nëpër sirtarët e të gjithë administratave si një studim. Ne kemi kryer të gjithë hapat paraprakë me kompaninë Bechtel, bazuar në marrëveshjen ekonomike të firmosur mes Republikës së Shqipërisë dhe shtetit amerikan në Tetor të vitit të shkuar.”

Ndërtimi i Skavicës do të bëjë të mundur që të rriten kapacitetet prodhuese edhe për tre hidrocentralet ekzistuese. Skavica do të shërbejë si një instrumet rregullatori i kaskadës së Drinit.

Hidrocentrali i Skavicës do të jetë shpëtimi i ultësirës së Shkodrës nga vërshimet e ujit.

Klan News
SUBSCRIBE to “RTV KLAN” on YouTube for more videos!
Për më shumë informacione vizitoni faqen tonë web https://tvklan.al/kategoria/klan-news/
Follow Klan News on Facebook: https://www.facebook.com/klannews
Follow @klannews on Instagram: https://www.instagram.com/tvklannews/
#KlanNews #KlanNewsLajme #TvKlan –

Web Design Agency North LondonVisit

ULEZ London Check

Video Rating: 2.86 / 5.00

Hits: 23
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Share This Post: